dilluns, 14 de març del 2011

Molsa i falguera

Molsa

La reproducció de les molses:

Les molses són plantes molt senzilles que no tenen teixits vasculars ni produeixen llavors. Viuen en llocs humits ja que necessiten aigua per reproduir-se. El cicle vital de les molses presenta alternança de generacions, això vol dir que s’alternen dos tipus d’individus diferents: els gametòfits i els esporòfits.
• Els gametòfits són individus que produeixen cèl•lules reproductores masculines i femenines. Quan hi ha prou aigua al sol, les cèl•lules reproductores masculines, produïdes als anteridis, neden fins a les cèl•lules reproductores femenines que es localitzen arquegonis. El gametòfit és el que anomenem pròpiament molsa.

• L’esporòfit és l’individu que es forma un cop s’han unit les cèl•lules reproductores femenina i masculina (fecundació).L’esporòfit, creix sobre el gametòfit, que és on s’ha produït la fecundació. L’esporòfit forma espores, les quals, en caure a terra, germinen i formen un nou gametòfit, i el cicle és a punt per torna a començar.



Falguera

Les falgueres , que pertanyen al grup dels pteridòfits, són les plantes vasculars més primitives. No tenen llavors, i estan encara poc adaptades a la vida terrestre. La seva cutícula i els seu sistema vascular encara no estan prou perfeccionats. Per això es troben preferentment en llocs humits o poc assolellats.
Les falgueres es caracteritzen per posseir un sistema vascular o de transport, és a dir, per tenir vasos conductors. Hi ha dos tipus de vasos:
-El xilema, que transporta aigua i sals minerals (saba bruta) des de les arrels fins a les fulles.
-El floema, que transporta aigua amb biomolècules orgàniques produïdes durant la fotosíntesi (saba elaborada) de les fulles a la resta de la planta.
Les falgueres tenen, a més, veritables arrels que fan la funció de suport i capten l’aigua i els nutrients; tija, que fan la funció de suport i condueix les substàncies, i fulles, on es duu a terme la fotosíntesi.
Estan perfectament adaptades a la vida terrestre i han desenvolupat una coberta protectora anomenada cutícula, que els permet viure en llocs que no són humits.

20 comentaris:

  1. be pero estaria bé posar comparacions entre falguera i molsa tipus ;Qui depèn menys de la humitat ambiental ,una falguera o una molsa? però bon treball

    ResponElimina
  2. només fiqueu la reproducció de la molsa i la falguera, tindrieu que ficar mes informacio. no m'agradat gents.
    ja hu se ke no sabeu ki soc pero aixo esta molt mal fet.

    ResponElimina
  3. no hi ha ha comparacions, no m'ha agradat

    ResponElimina
  4. vaia merda i pèrdua de temps a qui no ha comparata ni s'ha puta mare

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deixa de queixar-te, o es que amb aquesta boca dones petons a t'ha mare?
      Jo ja te la hauria rentat amb sabó cap de ximplet.

      Elimina
  5. A jo em sembla bè per fer un treball o una recerca de característiques

    ResponElimina
  6. A mi m'ha agradat, sincerament es un bon treball, simplement m'ha faltat la reproducció de la Falguera. Però en general molt bon treball. I els qui diuen que no us agrada, proveu a fer-ho vosaltres i veureu si es tan fàcil com per a que aneu criticant tant.

    ResponElimina